Antena 3 CNN Actualitate Guvernul majorează salariile din sănătate cu 100 lei şi introduce 23 medicamente compensate

Guvernul majorează salariile din sănătate cu 100 lei şi introduce 23 medicamente compensate

Guvernul majorează salariile din sănătate cu 100 lei şi introduce 23 medicamente compensate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Noi 2014   •   15:01

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care cresc salariile medicilor şi ale asistenţilor sociali. Mărirea se va face de la 1 ianuarie, cu 100 de lei, iar pentru cei care au salariul minim, creşterea se va face cu 150 de lei astfel: 75 de lei de la 1 ianuarie şi restul de 75 de la 1 iulie.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de această creştere vor beneficia 300.000 de angajaţi din subordinea ministerelor Sănătăţii, Apărării Naţionale şi de Interne.

În urmă cu o săptămână, Federaţia Sanitas a renunţat la protestele anunţate, după ce Guvernul le-a promis atunci sindicaliştilor majorarea tuturor salariilor din sanatate, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la Ministerul Finanţelor.

De asemenea, 23 medicamente pentru 29 de indicaţii terapeutice intră de astăzi pe lista medicamentelor compensate. Ministrul Sănătăţii a precizat că noua listă va cuprinde cel mai important medicament pentru hepatita B, dar şi tratamente pentru boli cardiovasculare, HIV/SIDA sau diabet zaharat.



×
Subiecte în articol: salarii medici medicamente compensate
Parteneri
Români înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda Fotografia
x close