Antena 3 CNN Actualitate Încep lucrările la primul aeroport privat din România. Vezi când va fi gata şi unde va fi amplasat acesta

Încep lucrările la primul aeroport privat din România. Vezi când va fi gata şi unde va fi amplasat acesta

Încep lucrările la primul aeroport privat din România. Vezi când va fi gata şi unde va fi amplasat acesta
Sursa foto: Foto: Jurnalul National
de S.T.    |    12 Sep 2012   •   20:02

În scurtă vreme vor începe lucrările pentru aeroportul din sudul capitalei. Un proiect din anii '80 a lui Ceauşescu are toate şansele să devină acum realitate.

Primul aeroport privat din România, pentru curse low cost, va fi situat la 20 km de Bucureşti şi la 50 km de Ruse. Terenul a fost deja pregătit, iar în mai puţin de o lună în locul culturilor de grâu vor apărea primii constructori.

Aeroportul de la Adunaţii Copăceni, aşezat la 43 de kilometri de cel de la Otopeni se va întinde, practic, pe 300 de ha. Iniţial, va avea o singură pistă, de 3.200 de metri. Proiectul prevede 10-14 burdufe pentru îmbarcare. Dezvoltatorul proiectului, proprietarul unei companii aeriene low cost, se aşteaptă la 2 milioane de pasageri pe an. Câte 10 zboruri care să decoleze în fiecare zi.

Aeroportul va avea şi un alt atuu: orarul zborurilor nu riscă să fie dat peste cap de ceaţă. Râurile Argeş şi Neajlov, care trec prin zonă, fac ca ceaţa să nu persiste ore întregi, iar viteza vântului nu depăşeşte 5-7 metri pe secundă.

Cu tot cu costul terenurilor cumpărate, construcţia aeroportului va însemna o investiţie de 600 de milioane de euro. O investiţie care va asigura 2000 de locuri de muncă şi va genera taxe şi impozite la bugetul local.


×
Subiecte în articol: aeroport ceausescu rus Otopeni Argeş
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close