Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, în Timişoara, la 25 de ani de la revoluţie. "În orice construim, suntem datori să avem mereu ca reper libertatea”

Iohannis, în Timişoara, la 25 de ani de la revoluţie. "În orice construim, suntem datori să avem mereu ca reper libertatea”

Iohannis, în Timişoara, la 25 de ani de la revoluţie. "În orice construim, suntem datori să avem mereu ca reper libertatea”
16 Dec 2014   •   19:23
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a susţinut un discurs la Timişoara, în cadrul ceremonilor dedicate Revoluţiei române din 1989.

„Este o mare onoare și bucurie să pot fi aici în seara zilei de 16 decembrie 2014, la 25 de ani după ce revoluţia română a început aici în Timişoara. Am făcut promisiunea de a veni la Timişoara, nu doar pentru semnificaţia politică a momentului, ci din respect pentru cei care şi-au dat viaţa în 1989 pentru ca noi azi sa trăim în democraţie”, a declarat Klaus Iohannis.

„25 de ani au trecut de când cetăţenii Timişoarei s-au ridicat împotriva regimului comunist. Curajul lor a inspirat o întreaga naţiune. Au arătat primii că aspiraţia spre libertate este mai puternică decât aparatul represiv al unui regim autoritar”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Libertatea nu trebuie subînţeleasă, pentru că nu este lipsită de provocari nici astăzi, chiar dacă aceste provocări există, nu e niciodată inutil sau banal să vorbim despre libertate”, a mai spus Iohannis.

„A consfinţi libertatea pe hartie nu este suficient. (…) În orice construim, suntem datori să avem mereu ca reper libertatea”, a mai spus preşedintele ales al României.

Discursul lui Klaus Iohannis a fost difuzat în cadrul emisiunii La Ordinea Zilei.


×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close