Antena 3 CNN Actualitate Iohannis l-a desemnat pe Oprea prim-ministru interimar al Guvernului României. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial

Iohannis l-a desemnat pe Oprea prim-ministru interimar al Guvernului României. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial

Iohannis l-a desemnat pe Oprea prim-ministru interimar al Guvernului României. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2015   •   23:25
UPDATE 23.25 - Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează pe Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru de către Victor Ponta", a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.445 din 22 iunie.

UPDATE 19.05 -
Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Gabriel Oprea în funcţia de prim-ministru interimar, după ce Victor Ponta l-a propus pe liderul UNPR să preia şefia Guvernului.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Ştire iniţială 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis nu a acceptat deocamdată interimatul lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului, întrucât şeful statului doreşte să primească acte medicale care să ateste incapacitatea temporară a premierului Victor Ponta de a-şi exercita funcţia, potrivit unor surse oficiale.

"Deocamdată, România are un premier legal", au declarat, luni, sursele citate.
   
Vicepremierul Gabriel Oprea, propus de către premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, să preia interimar postul de prim-ministru, a fost luni la Palatul Cotroceni, unde a avut o discuţie de aproximativ 30 de minute cu preşedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că decizia de a rămâne în Turcia pentru recuperare, după intervenţia chirurgicală suferită la genunchiul stâng, nu are nicio legătură cu situaţia sa juridică din dosarul penal în care este anchetat.
 
Premierul susţine că avocatul său a depus la DNA toate documentele medicale doveditoare şi că imediat după revenirea în ţară este pregătit să se prezinte în faţa anchetatorilor dacă va fi solicitat.

Cât despre desemnarea lui Gabriel Oprea ca înlocuitor, premierul susţine că este varianta firească în acest caz.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close