Antena 3 CNN Actualitate Jaf de proporţii din banii statului! Vacanţe de lux, îmbrăcăminte şi articole de pescuit, toate pe banii românilor

Jaf de proporţii din banii statului! Vacanţe de lux, îmbrăcăminte şi articole de pescuit, toate pe banii românilor

Jaf de proporţii din banii statului! Vacanţe de lux, îmbrăcăminte şi articole de pescuit, toate pe banii românilor
de M.C.    |    22 Apr 2014   •   18:50

Radu Frîncu, fostul preşedinte al directoratului Companiei de Asigurare-Reasigurare Exim România (CARE), a folosit fonduri ale companiei pentru vacanţe, mese la restaurant sau bijuterii.

Statul este indirect acţionar majoritar al CARE, companie cu un capital social de 44,1 milioane de lei.

Un raport al corpului de control al premierului arată că au fost încălcate normele de achiziţii ale bunurilor şi serviciilor, precum şi mai multe norme interne.

Mai mult, Frîncu nu avea studii superioare, deşi în CV-ul acestuia apar mai multe instituţii de învăţământ superior. 

Printre cheltuielile decontate se numără unele pentru îmbrăcăminte din Milano, deplasări cu taxiul la Londra, închirierea de maşini de lux la Saint Tropez şi la Nisa, transport cu elicopterul la Monte Carlo.

Constantin Banu, un alt membru al directoratului, a decontat cheltuieli pentru un sejur în staţiunea San Benedetto del Tronto din Italia, precum şi produse Louis Vuitton şi articole de pescuit.

În mandatul lui Radu Frîncu, CARE a înregistrat pierderi de 23,4 milioane de lei. În interes personal, alături de Constantin Banu, au fost cheltuiţi 831.177 lei şi 53.173 de euro.

×
Subiecte în articol: Eximbank
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close