Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre lupta împotriva corupţiei. "Fără domnia legii nu putem avea democraţie şi nici separarea puterilor în stat""

Klaus Iohannis, despre lupta împotriva corupţiei. "Fără domnia legii nu putem avea democraţie şi nici separarea puterilor în stat""

Klaus Iohannis, despre lupta împotriva corupţiei. "Fără domnia legii nu putem avea democraţie şi nici separarea puterilor în stat""
26 Noi 2014   •   10:47

Preşedintele ales Klaus Iohannis a participat la o conferinţă despre lupta împotriva corupţiei. Printre participanţii la această conferinţă se numără şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, secretari de stat din Ministerul Justiţiei şi Oana Schmidt Hăineală, membră CSM.

"De foarte multă vreme, în societatea noastră se discută despre marile scandaluri de corupţie. Anchetele care se succed cu repeziciune în ultimii ani înfăţişează un peisaj sumbru: o Românie înfricoşătoare, o ţară parazitată de corupţie. Trebuie să înţelegem că o Românie în care politicienii şi oamenii de afaceri se reunesc într-o alianţă nocivă pentru a devasta bugetul public, este o Românie asasinată", a declarat Klaus Iohannis.

"Nu trebuie să ne ferim de aceste imagini şi nici de această etichetă. Ele arată unde am ajuns ca societate, unde suntem şi, mai ales, cât de urgenţă trebuie să fie schimbarea", a adăugat Iohannis.

"Cer cetăţenilor României, cer societăţii civile, profesioniştilor şi instituţiilor să se mobilizeze exemplar într-un model de redefinire a societăţii şi de redevenire ca societate şi stat. Corupţia este, în acest moment, principalul duşman al competiţiei libere şi al cooperarării care are la bază meritocraţia, generând o frustrare şi demobilizare a adevăraţilor profesionişti", a mai spus Iohannis.

Preşedintele ales al României a mai declarat că acţiunile de corupţie stopează investiţiile, dezvoltarea civică, iniţiativa şi inovaţia.

"Fără domnia legii nu putem avea democraţie şi nici separarea puterilor în stat", a precizat Iohannis.

"Concret, îmi doresc în mandatul meu dezvoltarea capacităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi îmbunătăţirea performanţei la nivel local a acesteia. DNA a fost o instituţie foarte performantă a ultimilor ani", a mai precizat preşedintele ales al României.







×
Subiecte în articol: coruptie Klaus Iohannis
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close