Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii Tribunalului Bucureşti: Lăsarea lui Vîntu în libertate reprezintă un pericol social ridicat

Magistraţii Tribunalului Bucureşti: Lăsarea lui Vîntu în libertate reprezintă un pericol social ridicat

Magistraţii Tribunalului Bucureşti: Lăsarea lui Vîntu în libertate reprezintă un pericol social ridicat
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Noi 2011   •   08:53

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au motivat în această dimineaţă de ce Sorin Ovidiu Vîntu şi ceilalţi inculpaţi în dosarul Petrom Service trebuie judecaţi în arest.

Potrivit deciziei, reţinerea inculpaţilor are la bază numărul foarte mare de persoane afectate de acţinile acestora, cât şi faptul că punerea în libertate ar fi încurajat şi alte persoane să comită infracţiuni.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost reţinuţi luni, în dosarul privind falimentarea Petrom Service. Cei doi sunt acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 98 de milioane de euro.

Procurorii susţin că din cauza caracatiţei financiare puse la cale de Vântu, au fost păgubiţi peste 70.000 de salariaţi ai companiei Petrom Service.

 


Fragmente din motivarea judecatorilor:


- Infracţiunile de delapidare în formă calificată şi de spălare de bani, pretins a fi săvârşite de către inculpaţi, (...) creează un pericol concret pentru ordinea publică. (...) Cercetarea acestor persoane în stare de libertate ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni.

- Profitând de faptul că aceştia (angajaţii Petrom Service) sunt în cea mai mare parte persoane cu o condiţie materială modestă şi surse limitate de informaţii, care nu îşi puteau exercita drepturile în deplină cunoştinţă de cauză, contribuie la gravitatea faptelor şi denotă o lipsă de scrupule a inculpaţilor de natură să justifice luarea unei măsuri preventive.

- Faţă de inculpaşii Liviu Luca, S.O.Vîntu şi Octavian Ţurcan impun lipsirea de libertate a acestora, în caz contrar, inculpatilor li s-ar permite eventuala schimbare a directorilor şi a acţionarilor nominali ori închiderea conturilor bancare, ceea ce ar îngreuna obţinerea informaţiilor cu privire la beneficiarii reali.

Ioana Maria Vlas, despre motivarea judecatorilor:






×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close