Antena 3 CNN Actualitate Maior: SRI i-a transmis informări lui Băsescu despre Bercea încă din 2009

Maior: SRI i-a transmis informări lui Băsescu despre Bercea încă din 2009

Maior: SRI i-a transmis informări lui Băsescu despre Bercea încă din 2009
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    24 Iun 2014   •   15:23
Şeful SRI, George Maior, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu a fost informat despre activităţile clanului Bercea în octombrie 2009, dar a precizat că şeful statului nu a fost informat despre legăturile dintre Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fratele său, Mircea Basescu.

Potrivit lui Maior, Bercea Mondial şi cei din jurul lui sunt în atenţia SRI din 2001, astfel că Serviciul Român de Informaţii a emis 400 de pagini de informări despre activitatea lui Sandu Anghel. De asemenea, Maior a precizat că, în perioada 2001- 2012, la nivelul Serviciului pe care îl conduce au avut loc opt acţiuni informativ-operative referitoare la activităţile de criminalitate organizată ale grupării Bercea.
 
Maior a spus că Traian Băsescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 în legătură cu probleme care ţin de securitatea naţională privind activitatea clanului Bercea.

Radu Tudor aminteşte pe blogul personal că deşi ştia din 2009 de la SRI despre activitatea infracţională a lui Bercea Mondial, Traian Băsescu s-a întalnit cu acesta în campania electorală pentru preşedinţie, a dansat şi vorbit cu el, iar Maria Băsescu a primit cadou un ban de aur chiar de la infractor.
 
George Maior a mai subliniat că acea informare nu a conţinut aspecte referitoare la relaţia lui Bercea cu fratele şefului statului. 

"Nu a conţinut acea informaţie referitoare la raportul, relaţia lui Bercea cu fratele domniei sale. Preşedintele, în declaraţia de ieri, a avut dreptate când a spus că serviciile de informaţii nu au abordat această chestiune într-o informare separată", a spus directorul SRI.
 
El a mai declarat că urmărirea clanului s-a referit la activităţi precum perceperea de taxe de protecţie în diferite judeţe sau controlarea directă sau prin interpuşi a unor operaţiuni de evaziune fiscală.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Familia lui Bercea Mondial se pregăteşte să facă publice noi înregistrări. Anunţul a fost făcut de avocatul familiei lui Sandu Anghel, Pavel Abraham, vineri, la Antena 3.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close