Antena 3 CNN Actualitate Medic psihiatru: Caricatura de pe coperta Charlie Hebdo, un răspuns inteligent şi elegant. Din păcate, lumea nu mai are timp să digere satira

Medic psihiatru: Caricatura de pe coperta Charlie Hebdo, un răspuns inteligent şi elegant. Din păcate, lumea nu mai are timp să digere satira

Medic psihiatru: Caricatura de pe coperta Charlie Hebdo, un răspuns inteligent şi elegant. Din păcate, lumea nu mai are timp să digere satira
14 Ian 2015   •   20:33
Din păcate, lumea nu mai are timp să digere satira, a afirmat medicul psihiatru Gabriel Diaconu, invitat în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", unde a comentat evenimentele tragice care au avut loc în această luna, la Paris.

"De departe, cred că este cea mai inteligentă caricatură pe care ar fi putut-o vreodată desena cineva. Au găsit formula perfectă. Este un răspuns elegant", a spus medicul Gabriel Diaconu, comentând coperta primului număr al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, de după atentatele teroriste.

"Practic, ceea ce spune Charlie Hebdo e că teroriştii de inspiraţie salafistă, în momentul în care au făcut acel jihad prin sânge şi i-au omorât pe ei, şi-au ucis de fapt profetul. Cu alte cuvinte, înseamnă că şi-au falsificat însăşi credinţa lor", a spus medicul, care a spus la Antena 3 "povestea terorismului naţionalist islamo-fascist".

"În interiorul islamului, salafismul este un curent care reprezintă mai puţin de 1 la sută. Dar care este foarte vizibil şi care înseamnă într-o bună măsură că în congregaţii, în cartiere şi în general în diaspora, aceste neocomunităţi care au renunţat la viziunea tradiţională de islam reinventează Coranul ca pe un fel de apologetică a luptei prin sânge şi prin violenţă împotriva vestului", a spus Gabriel Diaconu.

"Charlie Hebdo se adresează musulmanilor moderaţi. Din păcate, lumea nu mai are timp să digere satira", a conchis acesta.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close