Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor vrea impozite prietenoase pentru români. Ce spune despre aşteptatul la coadă la ghişeu

Ministrul Finanţelor vrea impozite prietenoase pentru români. Ce spune despre aşteptatul la coadă la ghişeu

Ministrul Finanţelor vrea impozite prietenoase pentru români. Ce spune despre aşteptatul la coadă la ghişeu
15 Mar 2014   •   17:12

Noul ministru al finanţelor vrea ca românii să plătească impozitele într-un mod mai prietenos. Ioana Petrescu susţine că în momentul în care cineva ajunge la ANAF să îşi achite taxele ar trebui să nu mai aştepte la coadă.

Ministrul Finanţelor a vorbit, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Income Magazine" despre conformarea voluntară a plătitorilor de impozite, care ar putea fi stimulaţi să îşi achite dările către stat prin mai multe feluri.

"Modul de plată al impozitelor să fie un pic mai prietenos. În definitiv, aceşti oameni vor să plătească taxele la stat şi nu e normal să aştepte nu ştiu cât la coadă să plătească la ghişeu sau să fie o procedură foarte complicată de plată online. (...) În al doilea rând, oamenii trebuie să aibă şi încredere că banul pe care noi îl luăm pentru impozit se duce pentru un bun, pentru un serviciu public. Pentru ceva clar. Să fie foarte clar, vrem să avem respect pentru acest ban public pentru ca, în timp, oamenii să aibă încredere că vor vedea acest ban într-o şcoală, într-un spital", a declarat Ioana Petrescu.

De altfel, ar putea ca în viitor să fie implementat un sistem online pentru impozitele către FISC.

"Îmi dau seama că e un proces greu care va dura foarte mult timp", a mai spus ministrul la Antena 3.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close