Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei a fost felicitat de membrii UE pentru procedura de numire a procurorului general

Ministrul Justiţiei a fost felicitat de membrii UE pentru procedura de numire a procurorului general

Ministrul Justiţiei a fost felicitat de membrii UE pentru procedura de numire a procurorului general
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    20 Sep 2012   •   16:58

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, spune că a fost felicitată de membrii Comisiei Europeane pentru procedura de numire a procurorului general şi a şefului DNA. Aşadar, selecţia candidaţilor pentru şefia DNA şi a Parchetului General va continua în actuala formulă. Mai mult, termenul de depunere a candidaturilor va fi prelungit cu două zile.

Selecţia candidaţilor pentru şefia DNA şi a Parchetului General va continua în actuala formulă, pentru că, spune ministrul Justiţiei, legea nu poate fi modificată într-o săptămână.

Mona Pivniceru a declarat după şedinţa de marţi a CSM, că s-ar putea să amendeze procedura de selecţie a procurorului general al României şi a procurorului şef al DNA, precizând că o să prelungească termenul de depunere a candidaturilor, dar "nu va fi 100 de ani"

Ministrul Pivniceru a spus că au fost critici privind constituirea comisiei de examinare, propusă de ea în procedura de selecţie, arătând că membrii acesteia ar fi fost aleşi din rândul formatorilor de la Institutul Naţional al Magistraturii.

Ea a adăugat că un al motiv de reproş a fost durata termenului de depunere a candidaturilor şi a proiectelor de management, arătând că termenul de 60 de zile similar cu alte proceduri ar implica şi organizarea unui examen, ceea ce în cazul procurorilor nu e cazul.

×
Subiecte în articol: mona pivniceru sefia dna
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close