Antena 3 CNN Actualitate Ninsori abundente şi viscol la sfârşit de săptămână. Vezi prognoza meteo de weekend

Ninsori abundente şi viscol la sfârşit de săptămână. Vezi prognoza meteo de weekend

Ninsori abundente şi viscol la sfârşit de săptămână. Vezi prognoza meteo de weekend
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2012   •   21:25

Atenţionarea cod galben de ninsori a intrat în vigoare. Meteorologii ne avertizează că trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm fenomene meteorologice periculoase: ninsori abundente, viscol puternic şi polei.

VEZI AICI ATENTIONAREA METEOROLOGICĂ

Aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.
   
Vântul va sufla cu viteze mai mari în sud şi în sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 - 60 kilometri pe oră, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.
   
Sâmbată dimineaţă, local în regiunile sudice şi centrale precipitaţiile vor fi şi sub forma de ploaie sau lapoviţă şi frecvent se va depune polei.
   
VEZI AICI CE DRUMURI AU FOST ÎNCHISE DIN CAUZA VISCOLULUI

Şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă şi să aibă lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, precum şi sistem de climatizare-dezaburire funcţional.
   
În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Dacă aveti probleme din cauza zăpezii sau cunoaşteţi persoane în această situaţie, vă rugăm să ne scrieţi sau să ne trimiteţi imagini la adresa de e-mail site@antena3.ro sau pe www.videonews.ro.





×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close