Antena 3 CNN Actualitate Opt fraţi trăiesc într-un CONTAINER la marginea oraşului. Baraca din tablă este "casa" lor şi nu pot privi cerul, pentru că nu există ferestre

Opt fraţi trăiesc într-un CONTAINER la marginea oraşului. Baraca din tablă este "casa" lor şi nu pot privi cerul, pentru că nu există ferestre

Opt fraţi trăiesc într-un CONTAINER la marginea oraşului. Baraca din tablă este "casa" lor şi nu pot privi cerul, pentru că nu există ferestre
de O.P.    |    05 Dec 2013   •   06:11

Poveste impresionantă la Galaţi. Opt fraţi trăiesc într-un container de la periferia oraşului. Baraca din tablă este, de trei ani, casa lor. De acolo pleacă la şcoală, acolo îşi fac temele, acolo dorm. 

Abia dacă au ce mânca, pentru că trăiesc din puţinul pe care îl câştigă tatăl lor, care munceşte cu ziua.  În prag de sărbători, cei opt fraţi şi-ar dori să primească o casă, aşa cum au alţii copii. Şi îşi pun speranţele că vor primi o casă de la Moş Crăciun.

Pentru cei opt frăţiori, Acasă înseamnă o baracă părăsită, de la marginea Galaţiului, de 25 de metri pătraţi. Patru pereţi de tablă şi nicio fereastră. În container îşi vor petrece şi Sărbătorile de iarnă.

Mai crede însă în Moş Crăciun. Fetiţa nu i-a scris Moşului şi nu i-a cerut nimic cu toate că şi-ar dori multe lucruri.

Copiii nu simt sărăcia, pentru că părinţii şi bunica îi iubesc foarte mult. Tatăl munceşte cu ziua la o cantină, pentru câteva farfurii cu mâncare caldă. Este mulţumit că are un acoperiş deasupra capului.

Cât timp tatăl este plecat să aducă bani acasă, copiii rămân în grija mamei şi a bunicii. Ele îi pregătesc pentru şcoală, ele îi îngrijesc cu dragoste în fiecare zi. Nimic nu este mai important pentru ele decât să îi ştie pe copii fericiţi.

Ca să meargă înainte, au însă nevoie de ajutor. Au nevoie de o casă, de cărţi, hăinuţe şi jucării.

×
Subiecte în articol: sărăcie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close