Antena 3 CNN Actualitate ORDIN de ministru pentru un cuib de barză

ORDIN de ministru pentru un cuib de barză

ORDIN de ministru pentru un cuib de barză
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
de M.Z.    |    11 Mar 2015   •   15:54
Un ordin de ministru pentru mutarea unui cuib de barză a fost publicat recent în Monitorul Oficial. Ordinul este semnat de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, informează replicaonline.ro.
 
Potrivit ordinului, "prin derogare de la prevederile art. 33 (...), se aprobă relocarea unui cuib de barză (Ciconia Ciconia) de pe raza localităţii Schitu Goleşti, la 600 de metri veste pe un stâlp de electricitate", scrie în Monitorul Oficial.
 
Din document, mai aflăm că procesul relocării se va face cu specialişti. "Relocarea cuibului de barză se va face cu personal tehnic de specialitate".
 
Mai mult, "În termen de 30 de zile de la data relocării, beneficiarul are obligaţia să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de relocare un raport asupra acţiunii derulate în baza derogării obţinute".

Referatul de aprobare din 3 februarie 2015 al Direcţiei biodiversitate a ţinut seama de Avizul Academiei Române din 20 februarie 2015.
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close