Antena 3 CNN Actualitate Peste 2.300 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, în week-endul de Paşte

Peste 2.300 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, în week-endul de Paşte

Peste 2.300 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti, în week-endul de Paşte
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Apr 2012   •   10:50

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a înregistrat în acest sfârşit de săptămână 2.318 solicitări, dintre care 1.400 urgenţe, cele mai multe fiind pentru probleme digestive, come, mai ales acoolice, traumatisme, precum şi 10 tentative nereuşite de suicid şi 20 de naşteri.

Managerul SABI, dr. Alis Grasu, a declarat, luni, că numărul solicitărilor s-a încadrat în cel înregistrat în alte perioade similare din cursul anului, chiar cu 3% mai puţin în acest sfârşit de săptămână, dar că de luni dimineaţă apelurile s-au înmulţit, potrivit Mediafax.

"Din totalul celor 1.400 de urgenţe, 44 au fost pentru come, mai ales alcoolice. De asemenea, au fost înregistrate de vineri noaptea şi până luni dimineaţa 284 de cazuri cu probleme digestive, 30 de căzuţi în stradă, 20 de naşteri, opt accidente rutiere de urgenţe, zece tentative de suicid, un număr de 77 de persoane având depresii şi stări de agitaţie psihosomatică", a precizat medicul Alis Grasu.

În ultimele 24 de ore, au fost 1.005 solicitări, iar de luni dimineaţa numărul solicitărilor a crescut.

"Probabil, cei care au mâncat şi au băut mai mult sau care nu au respectat indicaţiile de prudenţă, încep să resimtă acut excesele", a mai spus managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Medicul face apel la cumpătare, mişcare şi alimentaţie bogată în fructe şi legume, măcar de luni, a doua zi de Paşti, pentru a evita apariţia unor probleme serioase de sănătate.

×
Subiecte în articol: ambulanta urgente suicid
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close