Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal poate presupune şi diminuări ale numărului de posturi "ocupate inutil"

Ponta: Reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal poate presupune şi diminuări ale numărului de posturi "ocupate inutil"

Ponta: Reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal poate presupune şi diminuări ale numărului de posturi "ocupate inutil"
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Mar 2013   •   23:02

Reducerea cu 15% a cheltuielilor de personal poate presupune şi diminuări ale numărului de posturi "ocupate inutil", a afirmat premierul Ponta, adăugând că îi este greu să creadă că într-un minister sau autoritate publică este nevoie de absolut tot ce există în prezent, după angajările din 2010-2011
   
"Am spus, pot fi reduse, ca să putem să angajăm absolvenţi la sănătate, la educaţie, la poliţie. Pot fi reduse cheltuielile cu personalul, nu tăind salarii, dar mergând în fiecare instituţie centrală şi văzând câte posturi sunt neocupate, câte posturi sunt ocupate inutil, de unde se cheltuie prea mult, cu deplasări în străinătate, cu tot felul de alte lucruri. Aşa a apărut acea reducere de 15%", a spus Ponta în ediţia de duminică seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3.
   
Întrebat de Mihai Gâdea dacă este vorba doar de cheltuieli sau şi de posturi, Ponta a răspuns: "Poate fi vorba şi de posturi".
   
El a amintit că, la începutul anului, a cerut miniştrilor ca, până la 31 martie, să precizeze exact cuantumul cheltuielilor de personal necesare.
   
"Eu, din ianuarie - dar acum se apropie momentul 31 martie, ca limită - eu, din ianuarie le-am spus colegilor mei din toate ministerele, din autorităţile centrale: uitaţi-vă şi veniţi să-mi spuneţi de ce cheltuieli de personal nu aveţi nevoie. Dacă îmi spuneţi că aveţi nevoie de tot în minister, în agenţie, în autoritate mi-e greu să cred, pentru că s-au angajat în ultimii ani, când se dădeau afară zece mii de poliţişti şi erau blocate posturile la sănătate şi educaţie... să ştiţi că în ministere, în autorităţi, în 2010-2011, s-au angajat oameni, o mulţime", a spus premierul.

Citeşte şi:

Ponta, despre dezvăluirile şocante după preluarea ministerelor: Lucrurile nu vor fi îngropate. Le vine rândul

Ponta, despre reducerea TVA-ului la pâine: Vom avea discuţii cu FMI. Vreau să facem acest experiment


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close