Antena 3 CNN Actualitate Preot FALS, reclamat la poliţie. De ce nu poate fi amendat "popa"

Preot FALS, reclamat la poliţie. De ce nu poate fi amendat "popa"

Preot FALS, reclamat la poliţie. De ce nu poate fi amendat "popa"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    15 Ian 2015   •   11:09
Patriarhia română a făcut plângere la poliţie, după ce un călugăr a încălcat orice regulă şi ţine slujbe religioase într-un garaj, fără a avea permisiunea bisericii ortodoxe. 
 
Mai mult decât atât, acesta spune că are şi o icoană făcătoare de minuni pe care o foloseşte la spovedanie şi în timpul slujbelor.
 
Şi ca să demonstreze că nu e afacere rea-credinţă, face şi comerţ cu obiecte bisericeşti. 
 
Tânărul de 27 de ani poartă veşminte sfinte şi le spune oamenilor că este preot ortodox. Biserica lui este un garaj unde ţine slujbe, spovedeşte credincioşi, dar vinde şi obiecte bisericeşti.
 
Emilian Onufrie Căruntul a fost călugăr preoţit, dar, Biserica Ortodoxă Română i-a luat dreptul de a mai fi preot pentru că ar fi încălcat rânduiala bisericească. 
 
Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe spun că tânărul suferă de o boală gravă şi au încercat de mai multe ori să-l ajute financiar, însă tânărul călugăr susţine că n-a încălcat nicio regulă a bisericii. 
 
În garajul său, preotul are şi o icoană despre care spune că e făcătoare de minuni.
 
Poliţia Română spune că nu poate face prea multe în urma sesizării BOR. Nu există plângeri de la enoriaşi, iar călugărul are toate avizele în regulă, pentru că a înfiinţat o fundaţie.

×
Subiecte în articol: preot
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close