Antena 3 CNN Actualitate Prima zi de şcoală, o dezamăgire pentru unii copii români. Elevii, nevoiţi să înveţe în condiţii precare

Prima zi de şcoală, o dezamăgire pentru unii copii români. Elevii, nevoiţi să înveţe în condiţii precare

Prima zi de şcoală, o dezamăgire pentru unii copii români. Elevii, nevoiţi să înveţe în condiţii precare
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Sep 2014   •   09:06

Prima zi de şcoală nu a început pentru toţi copiii aşa cum ar fi trebuit. În localitatea Hreaţca din Suceava preşcolarii merg la grădiniţă în aceeaşi clădire cu cârciuma din sat, iar toaleta o împart cu clienţii barului.

Primarul comunei sicevene spune că problema s-ar putea rezolva abia în luna octombrie, când comuna ar putea primi un microbuz pentru a-i duce pe preşcolari la grădiniţa din localitatea vecină.

Situaţia nu este deloc bună nici în localitatea Faraoanele din Vrancea, unde elevii sunt nevoiţi să înveţe într-o clădire veche de 100 de ani, cu un acoperiş prin care plouă. Autorităţile au început însă lucrările la o nouă şcoală şi promit ca la anul va fi gata.

Şi în localitatea Scutelnici din judeţul Buzău sunt probleme. Noua şcoala este în şantier, iar o parte dintre profesori şi învăţători nu au mai venit la cursuri pentru că nu şi-au mai luat salariile de trei luni.


×
Subiecte în articol: an şcolar elevi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close