Antena 3 CNN Actualitate Primăria, operatorii de salubrizare şi ApaNova susţin că sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie

Primăria, operatorii de salubrizare şi ApaNova susţin că sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie

Primăria, operatorii de salubrizare şi ApaNova susţin că sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Mai 2012   •   19:18

Direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei, operatorii de salubrizare şi ApaNova sunt pregătiţi pentru a interveni cu toate echipele, utilajele şi autospecialele necesare în condiţiile în care fenomenele meteo o vor impune, precizează Primăria Muncipiului Bucureşti, într-un comunicat citat de Agerpres.
   
Potrivit PMB 22 de autocurăţitoare şi 64 de pompe aparţinând ApaNova se afla în aşteptare şi vor interveni pentru evacuarea apei din zonele inundabile. În acelaşi timp, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va interveni cu 102 autospeciale şi utilaje şi 400 de cadre-lucrători ISU.      

Operatorii de salubritate din toate sectoarele vor acţiona pentru curăţarea gurilor de scurgere şi îndepărtarea deşeurilor aduse de ploaie. Astfel, se va interveni atât mecanizat, cu 25 de autoperii care să îndepărteze apa de la rigolă şi 10 vidanje, cât şi cu operatori manuali.
   
De asemenea, în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide canalul de legătura al casetei cu râul Dâmboviţa pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă.
   
La rândul lor, reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti vor acţiona cu pompe şi vidanje pentru a degaja acumulările de apă din parcurile aflate în administrare şi vor interveni astfel încât copacii din parcurile bucureştene afectaţi de ploaia torenţială să nu reprezinte un pericol.
   
Totodată, echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor (ASB) se vor afla în teren pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoarele defecte.
   
'Niciun pasaj/pod aflat în administrarea ASB nu mai este afectat de ploile căzute în ultimele 24 de ore. Acestea vor fi monitorizate şi în perioada următoare, astfel încât, în cazul în care situaţia o va impune, să fie luate măsurile necesare în cel mai scurt timp', precizează comunicatul de presă.
   
Bucureştenii pot semnala eventualele urgenţe la numerele de telefon: 0800.800.882 - Dispeceratul Integrat de Urgenţă şi 021. 305.55.50 Dispeceratul Primăriei Municipiului Bucureşti.

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close