Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Iacobescu, mazilit din cauza lui Mircea Băsescu

Procurorul Iacobescu, mazilit din cauza lui Mircea Băsescu

Procurorul Iacobescu, mazilit din cauza lui Mircea Băsescu
de M.T.    |    30 Iul 2014   •   18:19

Lumea Justiţiei a publicat un document extrem de interesant: acţiunea disciplinară prin care procurorul Iacobescu a fost sancţionat şi lăsat fără dosarele în care îl ancheta pe Bercea Mondial.

CSM recunoaşte că din interceptări reiese clar că familia lui Bercea i-a dat bani lui Mircea Băsescu dar spune că acestea au doar un caracter speculativ.

Aşa că nimeni nu le-a băgat în seamă şi soluţia a fost mazilirea procurorului Iacobescu.

Oficial, Iacobescu a fost mazilit fiindcă a încălcat ordinul Procurorului General potrivit căruia relaţiile cu mass-media se realizează prin purtătorul de cuvânt sau conducătorul unităţii de Parchet, iar acţiunile sale ar fi afectat activităţile de interceptare.

Pe 25 martie 2011, procurorul Iacobescu a contestat la Parchetul General ordinele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, considerându-se competent să efectueze urmărirea penală în cauză şi spunând că nu poate preda dosarele, având în vedere secretul urmăririi penale.

De asemenea, pe 4 aprilie 2011, Iacobescu a solicitat Inspecţiei Judiciare a CSM să se pronunţe dacă în preluarea dosarelor a fost implicat factorul politic, aşa cum spunea Bercea într-o discuţie cu soţia sa.

Potrivit documentului publicat de luju.ro, CSM a precizat că „afirmaţiile procurorului, referitoare şi la aspectele rezultate din punerea în aplicare a autorizaţiilor de interceptare a convorbirilor telefonice, au un caracter speculativ, neexistând niciun dubiu care să justifice, dincolo de orice dubiu, că actul de justiţiei ar fi fost influenţat de factorul politic”.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close