Antena 3 CNN Actualitate Referat DNA: Cocoş a ANTEDATAT, cu 5 pixuri cu pastă diferită, chitanţe pentru banii primiţi

Referat DNA: Cocoş a ANTEDATAT, cu 5 pixuri cu pastă diferită, chitanţe pentru banii primiţi

Referat DNA: Cocoş a ANTEDATAT, cu 5 pixuri cu pastă diferită, chitanţe pentru banii primiţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Oct 2014   •   19:51

Dorin Cocoş a încercat să ascundă şpaga prin chitanţe false. Fostul soţ al lui Udrea a fost interceptat când încerca să şteargă urmele.

Iată, mai jos, fragmente din referatul DNA prezentate marţi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.


În luna decembrie 2011, Cocoş Dorin a mai primit de la (...) suma de 500.000 de euro. În luna septembrie 2014, după ce au apărut în presă primele informaţii cu privire la dosarul 187/P/2013, Dorin Cocoş i-a solicitat lui (...) să semneze  un număr de 21 de chitanţe prin care să ateste în mod nereal că i-a fost restituită suma de 210.000 euro.

Chitanţele erau antedatate şi atestau în mod nereal, faptul că (...) ar fi primit de la Dorin Cocoş la anumite intervale de timp, următoarele sume de bani (...).

Examinând chitanţele se poate observa că acestea sunt semnate de Cocoş Dorin cu pixuri având pastă diferită. Faptul că chitanţele erau antedatate şi erau semnate cu instrumente scripturale de culoare diferită, coroborat cu împrejurările în care Cocoş Dorin i-a solicitat lui (...) semnarea chitanţelor, conduc în mod cert la concluzia că cele 5 pixuri ridicate la percheziţie fuseseră puse la dispoziţie de Cocoş Dorin pentru ca semnarea chitanţelor de către acesta să se efectueze de asemenea cu instrumente de culoare diferită.

Modalitatea de întocmire şi semnare a chitanţelor denotă caracterul fraudulos al acestora, intenţia lui Cocoş Dorin fiind aceea de a asigura o aparenţă de legalitate sumelor de bani pretinse şi primite pentru traficul de influenţă exercitat.

Contractul de împrumut semnat de (...) (...) şi Cocoş Dorin, contractat datat 03.11.2011, are ca obiect acordarea unui împrumut de 500.000 euro pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului prin act adiţional, cu precizarea că sumele nu sunt purtătoare de dobândă. Condiţiile contractuale vin de asemenea în susţinerea  tezei privind fictivitatea acestui împrumut.

Dorin Cocoş a încercat să ASCUNDĂ ŞPAGA prin chitanţe false. Fostul soţ al lui Udrea, interceptat când încerca să şteargă urmele.

DNA spune că şpaga pe care ar fi învârtit-o cei patru în contractele cu Microsoft depăşeşte 17 milioane de euro

Cine l-a TURNAT pe Dorin Cocoş la DNA

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş și Nicolae Dumitru au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DNA, în dosarul Microsoft.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close