Antena 3 CNN Actualitate Scumpirile golesc masa de Crăciun. Carnea de porc, MAI SCUMPĂ cu 25% faţă de anul trecut

Scumpirile golesc masa de Crăciun. Carnea de porc, MAI SCUMPĂ cu 25% faţă de anul trecut

Scumpirile golesc masa de Crăciun. Carnea de porc, MAI SCUMPĂ cu 25% faţă de anul trecut
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    06 Dec 2012   •   16:26

Carnea de porc s-a scumpit cu 25% faţă de luna decembrie a anului trecut. Scumpirea a fost cauzată de preţul furajelor, diminuarea puterii de cumpărare urmând să ducă la o scădere a consumului, de Crăciun, de 15-20%, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, informează Mediafax.

Conform celor spuse de Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, costul cu furajele a crescut în ultimul an cu 65%, iar utilităţile s-au scumpit şi ele.

Acesta spune că preţul cărnii de porc a ajuns în ultimele două săptămâni la 6,8 lei pe kilogram în viu, faţă de 6,5 lei în urmă cu o lună.

Carnea de porc este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmată de cea de pasăre (15-20 kg) şi vită, categorie care reprezintă doar 10% din total.


Porcul, o scumpete. Românii cumpără carne pentru masa de Crăciun în RATE

Fiecare român mănâncă anual 30-32 de kilograme de carne de porc , faţă de media europeană de 40-45 de kilograme. Consumul de carne de pasăre este de 15-20 de kilograme pe an, de asemenea sub media europeană, de 23-24 kilograme.

Carnea de vită reprezintă doar 10% din consumul total de carne din România, faţă de 40% în UE.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close