Antena 3 CNN Actualitate Se întâmplă în România. Viitoare centură de ocolire a unui oraş, la un metru de casele oamenilor

Se întâmplă în România. Viitoare centură de ocolire a unui oraş, la un metru de casele oamenilor

Se întâmplă în România. Viitoare centură de ocolire a unui oraş, la un metru de casele oamenilor
de S.T.    |    04 Iul 2015   •   08:36
Zeci de locuitori ai comunei Livezeni, de lângă Tîrgu-Mureş, s-au trezit cu marcajele care delimitează viitoarea centură de ocolire a oraşului, la un metru de casă.

Oamenii spun ca proiectul nu ţine cont de realităţile din teren şi ca şoseaua va trece la distanţă mică de gardurile lor.

Pentru moment, au reuşit să obţină în instanţă sistarea lucrărilor, dar se tem că autorităţile vor ignora legea pentru că au interesul de a-i despăgubi cu sume considerabile pe anumiţi proprietari din zonă.

Autorităţile judeţene susţin că centura este vitală pentru decongestionarea traficului din zonă şi aruncă vina pe instanţele care ţin blocat proiectul din pricina contesţatiilor făcute de localnici.

Varianta de ocolire a municipiului Tîrgu-Mureş va avea 11,6 kilometri şi va lega drumul european 60 de drumul naţional 15. Valoarea contractului este de 50 de milioane de euro, bani proveniţi de la Banca Europeană de Investiţii.

×
Subiecte în articol: lucrari trafic
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close