Antena 3 CNN Actualitate Şefa DNA se plânge la CSM în cazul Oprişan: Judecătorii amână de opt ani dosarul şefului CJ Vrancea

Şefa DNA se plânge la CSM în cazul Oprişan: Judecătorii amână de opt ani dosarul şefului CJ Vrancea

Şefa DNA se plânge la CSM în cazul Oprişan: Judecătorii amână de opt ani dosarul şefului CJ Vrancea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    05 Iun 2014   •   17:58
Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat la CSM judecătorii clujeni din dosarul în care este anchetat şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, pe motiv că amână judecarea cauzei de peste opt ani.

La rândul său, Oprişan spune că dosarul a fost amânat tocmai din cauza DNA.
 
Kovesi, pe urmele lui Oprişan
 
"Procurorul-şef al DNA (...) a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la efectuarea de verificări sub aspectul respectării normelor de procedură penală de către judecătorul din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca(...) având în vedere că de peste opt ani această cauză nu a fost soluţionată de instanţa de judecată, faptă ce ar putea constitui abatere disciplinară.(...) Urmărirea penală în acest caz a început în noiembrie 2005, iar pe 5 iunie 2006, prin rechizitoriu, procurorii au dispus trimiterea inculpaţilor în judecată pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals, cauza fiind înregistrată la Judecătoria Focşani", se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
Oprişan: Dosarul, amânat din cauza DNA
 
"Probabil că doamnei Kovesi îi scapă câteva lucruri. Din cauza că a venit mai târziu la conducerea DNA, înseamnă că nu ştie anumite lucruri. Cauza trebuie să o caute chiar în interiorul DNA, pentru că dosarul a atins opt ani de zile tocmai din cauza cererilor repetate de strămutare pe care le-a facut DNA în acest dosar. (...) Dacă CSM s-ar fi sesizat, ar fi văzut că e ilegal. DNA a cerut să se strămute la Cluj, în mod expres", a replicat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, potrivit Realitatea TV.
 
Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close