Antena 3 CNN Actualitate Sfânta taină a căsătoriei, o afacere profitabilă pentru slujitorii Domnului

Sfânta taină a căsătoriei, o afacere profitabilă pentru slujitorii Domnului

Sfânta taină a căsătoriei, o afacere profitabilă pentru slujitorii Domnului
Sursa foto: Foto: SfatulParintilor
de S.T.    |    23 Apr 2012   •   20:15

Dumnezeu nu se uită la bani, însă preoţii da. Sfânta taină a căsătoriei a devenit o afacere pentru slujitorii Domnului, care îşi negociază tarifele ca la piaţă. Preţurile diferă de la o biserică la alta, în funcţie de zona în care se află lăcaşul de cult.

Mirii trebuie să plătească 1200 de lei dacă vor să-şi jure iubire veşnică într-o catedrală din centrul Capitalei. Tariful pe care îl pretinde preotul e negociabil şi include doar slujba. Restul trebuie adus de acasă.

Într-o bisericuţă mai mică, preţul scade. Fiecare preot pare, aşadar, să îşi stabilească singur tariful. Chiar dacă, la începutul anului trecut, Patriarhia Română discuta despre stabilirea unor preţuri maxime. Pentru nunţi, cel mult 1.000 de lei, iar pentru botezuri 500 de lei.

La biserica Dobroteasa, din Sectorul 3, cununia e gratuită. Scrie negru pe alb, încă de la intrare. În unele locuri, ceremoniile religioase au devenit însă un lux.

În Bucureşti, o nuntă ajunge chiar la 1.500 de lei, în funcţie de zona în care se află biserica. În centru e, de obicei, şi cel mai scump. Botezurile ajung la maximum 500 de lei.

În provincie, nunta sau botezul costă ceva mai puţin. În Deva, un botez nu depăşeşte 50 de lei, iar o nuntă costă maximum 100 de lei. În Oradea, un botez e taxat cu între 50 şi 150 de lei, iar o nuntă începe de la 250 şi poate ajunge până la 500 de lei.



×
Subiecte în articol: nunti
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close