Antena 3 CNN Actualitate Simfonia copiilor: Investigaţiile medicale în timpul sarcinii sunt esenţiale pentru sănătatea copiilor noştri

Simfonia copiilor: Investigaţiile medicale în timpul sarcinii sunt esenţiale pentru sănătatea copiilor noştri

Simfonia copiilor: Investigaţiile medicale în timpul sarcinii sunt esenţiale pentru sănătatea copiilor noştri
Sursa foto: Foto: resources0.news.com.au
19 Apr 2013   •   10:35

Un copil începe să se dezvolte chiar din burta mamei iar fiecare gest al ei influenţează sănătatea fătului. În România jumătate dintre gravide nu-şi fac analizele medicale în timpul sarcinii, iar şi mai multe sunt cele care nu înţeleg că orice mănâncă, orice gest pe care-l fac afectează sănătate a copilului.

Înainte de prima zi de viaţă, există 9 luni în care fătul se poate transforma într-un nou născut sănătos sau unul cu probleme.

Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Citeşte scrisoarea emoţionantă trimisă de medicul Dan Enescu. Arată-ne că îţi pasă!

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei femei. Pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă asupra organismului.

Totul se schimbă în cele nouă luni de sarcină. Uterul îşi măreşte volumul de 30 de ori. Iar viaţa care se dezvoltă în pântecul mamei are prioritate.

GENETICA vine în ajutorul copiilor. Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Arată-ne că îţi pasă!

În primul trimestru al sarcinii, sunt necesare cel puţin două investigaţii riguroase la obstetrician.

În fiecare zi a perioadei de sarcină se produc modificări fantastice, iar primele 12 săptămâni sunt cruciale în dezvoltarea fătului. Inima începe să-i bată după patru săptămâni de sarcină. Se formează nasul, ochii şi gura. La 8 săptămâni, embrionul ajunge la 3 centimetri şi cântăreşte doar două grame.

Stresul, în modul generic, poate să inducă nişte modificări la nivel circulator în organismul uman. In consecinţă, ajung la bebeluş mai puţine substante nutritive, mai puţin oxigen şi mai puţină apă.

Iar fătul încetează să mai crească. Acelaşi efect îl are şi surplusul de kilograme al mamei. O gravidă ar trebui să crească în greutate cu până la două kilograme pe lună. Ce e în plus, îi poate fi fatal copilului.

Şi mai multă atenţie necesită o sarcină cu risc, atunci când mama trebuie să-şi protejeze fătul nu doar de mediul extern, ci şi de probleme cu care se confruntă organismul ei.

 În România, una din cinci femei nu ajunge nici măcar o dată la medic în timpul sarcinii.

Aratati-ne ca va pasa de viitorul Romaniei si al copiilor nostri. Postati pe pagina de facebook "Drapelul Romaniei" fotografii cu copiii dumneavoastra si drapelul Romaniei. Cea mai inspirata fotografie va fi premiata.

×
Subiecte în articol: sarcina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close