Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Care sunt avantajele şi dezavantajele exploatării la Roşia Montană

Sinteza zilei: Care sunt avantajele şi dezavantajele exploatării la Roşia Montană

Sinteza zilei: Care sunt avantajele şi dezavantajele exploatării la Roşia Montană
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Sep 2013   •   21:31

Prima confruntare televizată, pe subiectul Roşia Montană - pro şi contra, a fost difuzată luni seară, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

 
În munţii Apuseni există minereu de aur, iar bătălia pentru Roşia Montană e una colosală. Premierul Victor Ponta n-ar fi de acord cu acest proiect, dar îl trimite în Parlament, pentru că s-ar crea locuri de muncă.


Foto: gabrielresources.com

Mugur Ciuvică: Poziţia lui Ponta e "înceţoşată"

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, este de părere că poziţia premierului Victor Ponta este uşor înceţoşată în cazul Roşia Montană.


Aproximativ 1.000 de persoane protestează luni seara, în Piaţa Universităţii din Capitală, a doua zi consecutiv, faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, aprobat de Guvern săptămâna trecută
.
 
Mii de oameni au protestat ieri, în Capitală şi nu numai, împotriva proiectului Roşia Montană.


Foto: Intact Images
 
Proiectul Roşia Montană aruncă în aer colaborarea instituţională dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu. Preşedintele şi premierul şi-au aruncat vorbe grele unul altuia, în public, acuzându-se reciproc că ar fi primit bani pentru susţinerea exploatării aurului de la Roşia Montană. 
 
Traian Băsescu s-a supărat că Victor Ponta vrea aprobarea Parlamentului pentru proiectul Roşia Montană şi ameninţă cu un referendum pe această temă. Referendum cu care, de altfel, premierul spune că este de acord. 
 
 


 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close