Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Horia Georgescu, propulsat în sistem de tatăl său. Ce rol a jucat arhiva fostei Securităţi

Sinteza zilei: Horia Georgescu, propulsat în sistem de tatăl său. Ce rol a jucat arhiva fostei Securităţi

Sinteza zilei: Horia Georgescu, propulsat în sistem de tatăl său. Ce rol a jucat arhiva fostei Securităţi
17 Mar 2015   •   00:11

Tatăl lui Horia Georgescu s-a folosit de dosare din arhiva fostei Securităţi, pe care le-a obţinut în perioada în care era director al Penitenciarului Codlea, pentru a-l propulsa pe Horia Georgescu în sistem.

Informaţia a fost dezvăluită de Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei", şi confirmată de fratele şefului ANI, Sorin Georgescu.

"Pot să confirm pentru că l-am auzit pe tatăl meu când se lăuda în casă cu această arhivă", a declarat Sorin Georgescu.

Întrebat dacă ştie ca tatăl său să se fi folosit vreodată de informaţiile din dosarele fostei Securităţi, Sorin Georgescu a răspuns: "Nu există persoană în Braşov căreia Georgescu Marian să îi solicite ceva şi să îl refuze".

"Georgescu Marian a făcut toate eforturile posibile de a-l propulsa pe Horia. Pentru a-şi pasa puterea lui, aşa cum a fost şi în cazul altor demnitari", a mai spus fratele şefului ANI.

Directorul ANI, Horia Georgescu, a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Georgescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu pe vremea când făcea parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP în calitatea sa de secretar general ANRP, funcţie pe care a deţinut-o din 2008 până în 2012.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close