Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Îngeri pierduţi pe străzile Bucureştiului - Povestea copiiilor pentru care strada le este casă şi masă

Sinteza zilei: Îngeri pierduţi pe străzile Bucureştiului - Povestea copiiilor pentru care strada le este casă şi masă

Sinteza zilei: Îngeri pierduţi pe străzile Bucureştiului - Povestea copiiilor pentru care strada le este casă şi masă
25 Noi 2013   •   23:12

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de luni a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3, povestea altor copii pentru care strada le este casă şi masă, mamă şi tată, poveste descoperită în cadrul unui experiment reuşit al jurnaliştilor Observator şi Antena 3.

Sunt copii pentru care e mai bine pe stradă sau în canal decât acasă. 70 de mii de copii sunt abandonaţi de părinţi în maternităţi şi casele de copii. Pe cei care fug de la tată şi mamă şi din centre nu-i mai numără autorităţile.

"Furăciuni, bătăi, droguri, dar, ce vrei, învăţăm. M-am săturat până peste cap de viaţa asta. Dar trebuie să trec prin ea. Dacă aşa mi-a fost sortit să fiu. Nu?", sunt cuvintele unui copil al străzii.

Fără vreun sprijin, de la părinţi sau dascăli, copiii străzii se pierd. Pe Adriana şi Ramona, reporterul Magda Bucur le-a găsit pe stradă, pe-nserat. Desculţe, într-o zi răcoroasă de octombrie. Cerşeau, în staţia de autobuz. Nu vor la casa de copii, deşi sunt singure pe stradă. Şi, cât e ziua de lungă, cutreieră oraşul.

"Le-am găsit întâmplător. Eram la o altă filmare şi le-am găsit pe stradă, cerşind. Vorbisem cu ele să ne aştepte a doua zi, să le ducem nişte haine. Nu le-am mai găsit. (...) Erau extrem de speriate de Protecţia Copilului. Probabil că cineva le-a făcut să le fie teamă de cei de la Casa de copii", a spus Magda Bucur la "Sinteza Zilei".



Povestea Laviniei şi a fiului său Alex, care au reuşit să se ridice din stradă, să renunţe la droguri şi azi să fie nişte oameni împliniţi a fost prezentată duminică, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Observator
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close