Antena 3 CNN Actualitate Sute de profesori din Gorj vin să protesteze la Ministerul Educaţiei

Sute de profesori din Gorj vin să protesteze la Ministerul Educaţiei

Sute de profesori din Gorj vin să protesteze la Ministerul Educaţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    17 Noi 2011   •   11:43

Sute de profesori, învăţători şi angajaţi din judeţul Gorj au plecat, joi dimineaţă, spre Bucureşti şi vor protesta în faţa Ministerul Educaţiei. La fel au făcut sute de sindicalişti de la şcoli din toată ţara care vin să protesteze în faţa ministerului.

Angajaţii din Învăţământ vor salarii mai mari şi să le fie plătiţi banii câştigaţi în Justiţie.

Protestul de astăzi este doar unul de atenţionare a conducerii ministerului. Profesorii pregătesc un miting de proporţii în luna decembrie, la care sindicaliştii vor să participe mai mult de zece mii de oameni.

Şi studenţii din mai multe oraşe din ţară ies în stradă joi, nemulţumiţi de modul în care Ministerul Educaţiei le tratează drepturile. În Bucureşti, vor fi organizate flash-moburi la Academia de Studii Economice şi la Universitatea de Drept, iar la Politehnică va fi amplasat un panou imens pe care studenţii îşi vor scrie nemulţumirile.

Marţi, peste 150 de profesori au pichetat sediul Ministerul Educaţiei. Dascălii le-au cerut guvernanţilor să nu îngheţe salariile în 2012, să deblocheze posturile din învăţământ şi să aloce 6% din PIB pentru educaţie.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close