Antena 3 CNN Actualitate Târgu Mureş. Peste 4.500 de persoane au participat la marşul de solidaritate cu medicul Arafat

Târgu Mureş. Peste 4.500 de persoane au participat la marşul de solidaritate cu medicul Arafat

Târgu Mureş. Peste 4.500 de persoane au participat la marşul de solidaritate cu medicul Arafat
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Ian 2012   •   19:08

Raed Arafat a fost susţinut în stradă, la Târgu-Mureş, de peste 4.500 de oameni. Supăraţi pe modul în care preşedintele l-a tratat pe iniţiatorul SMURD, aceştia au protestat preţ de trei ore şi au cerut demisia lui Traian Băsescu. Protestatarii nu au fost violenţi. Au scandat minute în şir şi au pornit într-un marş din centrul oraşului până la sediul SMURD.

Mii de persoane au participat, joi seară, în centrul municipiului Târgu Mureş, la un miting de susţinere a lui Raed Arafat. Acestea au scandat sloganuri împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi au deţinut pancarte pe care scria "Solidari cu SMURD", "Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu", informează Mediafax.
   
Acţiunea din centrul municipiului Târgu Mureş pare să fi fost iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook.

 


Oamenii au aprins lumânări şi au pancarte pe care scrie "Solidari cu SMURD", "Respect pentru SMURD", "Fatal error 404: Democracy not found", "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi", "Raed Arafat suntem alături de tine", "Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu", "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Raed Arafat un model de urmat, Băsescu un model de.... Unul construieşte de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani".
   
Participanţii la manifestare strigă "Jos Băsescu", "Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm", "Arafat, nu uita, Mureşul e de partea ta".
   
Totodată, ei scandează "Anticipate".
   
Acţiunea nu este autorizată, la faţa locului fiind prezenţi aproximativ 20 de jandarmi.
   
O acţiune similară a avut loc, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la manifestaţie participând zeci de persoane.
   
Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.
   

×
Subiecte în articol: miting Raed Arafat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close