Antena 3 CNN Actualitate Tnuva, la un pas de a părăsi România. Compania se confruntă cu pierderi semnificative

Tnuva, la un pas de a părăsi România. Compania se confruntă cu pierderi semnificative

Tnuva, la un pas de a părăsi România. Compania se confruntă cu pierderi semnificative
Sursa foto: Foto:blog.thefoundationstone.org
28 Noi 2011   •   11:39

Surse din interiorul grupului israelian Tnuva susţin că Tnuva Food Industries ia în considerare retragerea de pe piaţa din România din cauza pierderilor masive.

Investiţia de aproximativ 60 milioane euro din România, este în prag de colaps din cauza pierderilor mari iar rezolvarea acestora este printre priorităţile noului preşedinte al companiei, Shlomo Rodev. Astfel, dacă Tnuva nu va putea vinde afacerea, o va închide, scrie publicaţia israeliană Globe.

România a fost prima ţintă a Tnuva pentru expansiune, cu obiectivul de a a servi ca o platformă internaţională în întreaga lume, cu sediul central în Israel.

Tnuva a intrat în România în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a finanţat operaţiunile locale ale grupului cu 15 milioane euro. Compania deţine în România un sistem de producţie şi distribuţie a lactatelor proaspete sub mărcile Tnuva şi Yoplait.

Globes notează că Tnuva România a fost afectată sever de efectele crizei mondiale din 2008, compania reuşind cu greu să concureze cu importurile de lactate mai ieftine. Totodată, producţia Tnuva România era cu 50% mai scumpă decât a lactatelor româneşti.

Tnuva a închis în luna martie a acestui an ferma de vaci de la Adunaţii Copăceni, deoarece nu era profitabilă. Ferma asigura 25% din materia primă a fabricii de lactate Tnuva de la Popeşti Leordeni. Conducerea companiei preciza atunci că fabrica primeşte suficientă materie primă de la furnizorii din afara grupului.

Ferma de vaci, situată la 20 de kilometri de Bucureşti, a fost cumpărată cu un milion de euro şi modernizată de Tnuva, iar bovinele au fost importate din Germania.

×
Subiecte în articol: România afacere investitie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close