Antena 3 CNN Actualitate Toţi judecătorii care au luat contact cu dosarul lui Dan Voiculescu, anchetaţi de DNA

Toţi judecătorii care au luat contact cu dosarul lui Dan Voiculescu, anchetaţi de DNA

Toţi judecătorii care au luat contact cu dosarul lui Dan Voiculescu, anchetaţi de DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Mai 2014   •   09:30

Toţi judecătorii care au luat contact cu dosarul lui Dan Voiculescu au fost anchetaţi de DNA, scrie LuJu.ro. Doi dintre ei chiar au ajuns după gratii, dar există o singură excepţie: Florica Duţă de la Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat dosarul alături de Stan Mustaţă. În cazul acestuia din urmă, Dan Voiculescu a cerut Parchetului General să verifice modul în care a acţionat DNA.


Judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, cea căreia îi fusese repartizat iniţial dosarul lui Voiculescu, a fost arestată în martie 2013. DNA a acuzat-o de trafic de influenţă şi luare de mită, iar între timp a fost trimisă în judecată. 
 
Şi numele judecătoarei Monica Graţiela Constantin, care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare, apare într-un rechizitoriu DNA. Constantin este amintită într-o declaraţie din dosarul Vioricăi Dinu. 
 
Judecătoarea Ioana Şipoteanu, cea care a repartizat dosarul Telepatia către Graţiela Constantin apare şi ea în acelaşi dosar. O anume "Ioana" de la Tribunalul Bucureşti este menţionată într-o discuţie chiar de Viorica Dinu.  
 
Cum împărţeau judecătoarele şpaga
 
"Să-i mai dau de aici. O să-i spun. Antoanela, ia de aici cât crezi tu! Dă-i Ioanei. Dacă ea nu vrea şi nu vrea, după asta îi spun: Uite, suma rămâne aici. Şi împărţiţi-i voi. Îi dau ei mai mult, numai să vrea, şi împart eu cu Ioana mai puţin. Dacă nu s-o putea, vino mâine şi ţi-i dau, şi oricum îi iau diferenţa şi-i spun ei că sunt total 55". (Sursa: luju.ro)
 
Judecătorul Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost ridicat de acasă, chiar în ziua în care urma să judece un nou termen din dosarul lui Dan Voiculescu.

De altfel, preşedintele fondator al Partidului Conservator a cerut Parchetului să verifice modul în care au acţionat procurorii anticorupţie în cazul lui Mustaţă.
 
"Cum nu cred în coincidenţe, consider că ridicarea judecătorului Mustaţă exact la termenul dosarului Telepatia a avut ca scop alăturarea numelui meu de acuzaţiile aduse acestuia. În caz contrar, de ce ar fi existat sincronizarea aceasta perfectă? Aceste acuzaţii ar fi stat în picioare, la fel de bine, şi cu o zi înainte sau după termen. (...) E impresionant modul în care DNA ştie să îşi aleagă momentele, precum şi modul în care reuşeşte să creeze un spectacol din obiectul muncii, de altminteri menit să se desfăşoare discret", a scris Dan Voiculescu pe blogul său ca reactie la arestarea lui Mustaţă. 
 
Într-un comunicat de presă, DNA arată că infracţiunile la care fac referire procurorii în cazul Mustata nu au nicio legatură cu Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Stan Mustata
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close