Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a promulgat Legea privind amnistia fiscală pentru mame, bugetari şi pensionari

Traian Băsescu a promulgat Legea privind amnistia fiscală pentru mame, bugetari şi pensionari

Traian Băsescu a promulgat Legea privind amnistia fiscală pentru mame, bugetari şi pensionari
23 Sep 2014   •   12:55

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea privind amnistia fiscală în forma sa extinsă, acesta semnând decretele care vizează mamele, pensionarii, dar şi toţi bugetarii care, din cauza unor erori administrative, au fost obligaţi să restituie bani.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele pentru promulgarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, decretul pentru promulgarea Legii privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii şi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului.
  
În 9 septembrie, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat proiectele privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi mamelor.
   
În plus, Camera Deputaţilor a adoptat modificarea făcută de Senat la Legea privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, prin care s-a extins amnistierea fiscală de la personalul din învăţâmânt la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control, aceştia fiind exoneraţi de la restituirea sumelor.

Premierul Victor Ponta a subliniat în repetate rânduri că este o amnistie fiscală, nu penală.

Mai multe cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani au fost prezentate recent de Antena 3.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close