Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri. Şeful statului a revenit în ţară pentru funeralii

Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri. Şeful statului a revenit în ţară pentru funeralii

Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri. Şeful statului a revenit în ţară pentru funeralii
Sursa foto: Foto: Observator
05 Oct 2010   •   08:31

Preşedintele Traian Băsescu a stat toată noaptea la căpătâiul mamei sale. Şeful statului a ajuns la Constanţa după miezul nopţii, după ce s-a întors de la summit-ul Uniunea Europeană-Asia, de la Bruxelles. Trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu a fost depus marţi dimineaţă într-o capelă din oraş. Înmormântarea va avea loc miercuri dimineaţă.

Sicriul cu trupul mamei preşedintelui a fost scos din casă în jurul orei 06:45 şi dus la biserica din cartier. După ce preotul a citit o rugăciune, cortegiul a plecat spre biserică.

Fratele preşedintelui, Mircea, a fost primul care a ajuns, luni seară, la priveghiul mamei sale. La scurt timp, în bloc au intrat pe rând, purtând haine de doliu, Maria Băsescu şi cele două fiice: Ioana şi Elena.

Preşedintele a ajuns la locuinţa mamei sale, din Constanţa, în cursul nopţii. Şeful statului le-a mulţumit celor care i-au prezentat condoleanţe pentru pierderea suferită.



Târziu, spre dimineaţă, o parte din familia Băsescu a plecat de la priveghi. Maria Băsescu, însoţită de fiica cea mică, Elena, şi de Mircea Băsescu şi soţia sa. La ieşirea din bloc, soţia preşedintelui a împărţit prăjituri jurnaliştilor aflaţi acolo.

Preşedintele a primit vestea morţii mamei sale la Bruxelles, unde participa la Summit-ul UE-Asia. A ajuns în ţară cu puţin înainte de miezul nopţii, cu un avion de linie.

Elena Băsescu suferea de cancer la sân, iar în octombrie 2009 fost operată la Institutul oncologic din Bucureşti. Mama preşedintelui a încetat din viaţă luni după-amiază, la vârsta de 81 de ani.

Elena Băsescu va fi înmormântată miercuri, la ora 10:00, la Cimitirul Central din Constanţa. Până atunci, sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne depus în Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din municipiu, cunoscută ca şi "Catedrala Marinarilor".

Antena3.ro


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close