Antena 3 CNN Actualitate TVA va fi redusă la pâine, covrigi, cornuri şi baghete, nu şi la cozonac şi chec

TVA va fi redusă la pâine, covrigi, cornuri şi baghete, nu şi la cozonac şi chec

TVA va fi redusă la pâine, covrigi, cornuri şi baghete, nu şi la cozonac şi chec
Sursa foto: Foto: lillysbakeryshop.com
de S.T.    |    31 Iul 2013   •   19:21

Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9% şi pentru vânzarea de covrigi, baghete sau cornuri, alături de pâine, dar nu şi pentru cozonac, chec şi alte produse din categoria celor de patiserie proaspete, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
   
"Există deja un cod CAEN, 1071, dacă nu mă înşel, la care se va aplica TVA redusă, dar din acel cod CAEN vor fi exceptate produsele de patiserie proaspete, deci cozonacul, checul şi alte produse care intră în această categorie, vor avea tot TVA de 24%. În categoria celor care vor fi exceptate intră, în primul rând, pâinea de toate categoriile, în al doilea rând covrigii, minibaghetele, cornurile, deci produse care nu sunt catalogate ca fiind proaspete", a spus Constantin, potrivit Mediafax.

Ministrul Agriculturii: Vrem să reducem TVA şi la carne
   
Guvernul a avizat, marţi, reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.
   

×
Subiecte în articol: pâine cozonac Daniel Constantin
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close