Antena 3 CNN Actualitate UDMR-ul primeşte o lovitură în această dimineaţă: "Este urmărit penal"

UDMR-ul primeşte o lovitură în această dimineaţă: "Este urmărit penal"

UDMR-ul primeşte o lovitură în această dimineaţă: "Este urmărit penal"
de O.P.    |    21 Noi 2014   •   07:41

Deputatul UDMR Marko Attila este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

El este anchetat în dosarul în care a fost reținută și șefa DIICOT, Alina Bica, referitor la reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren în suprafață de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2.

În același dosar a fost reținut și Emil Nuțiu, expert evaluator, iar față de Sergiu Diacomatu, membru al aceleiași comisii din ANRP, și față de omul de afaceri Stelian Gheorghe s-a dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfășurării urmăririi penale.

Anterior, au fost reținuți: șeful DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan, membri ai aceleiași comisii la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut aceeași infracțiune.

"Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuțiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase'', informează DNA.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close