Antena 3 CNN Actualitate Un elicopter militar israelian s-a prăbuşit la graniţa judeţelor Braşov şi Dâmboviţa. Şapte persoane au murit (VIDEO)

Un elicopter militar israelian s-a prăbuşit la graniţa judeţelor Braşov şi Dâmboviţa. Şapte persoane au murit (VIDEO)

Un elicopter militar israelian s-a prăbuşit la graniţa judeţelor Braşov şi Dâmboviţa. Şapte persoane au murit (VIDEO)
Sursa foto: Foto: www.aircav.com
26 Iul 2010   •   18:09

Un elicopter aparţinând forţelor aeriene israeliene s-a prăbuşit, luni după-amiază, la graniţa dintre judeţele Braşov şi Dâmboviţa. Elicopterul făcea parte dintr-o misiune de pregătire. Şase ofiţeri israelieni, aflaţi la bord, şi un ofiţer român au murit. Este vorba despre un elicopter CH 53, aflat în dotarea forţelor armate israeliene şi modernizat.

Potrivit unui comunicat MapN, la ora 15:20, elicopterul a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata ? Zărneşti. Ministerul Apărării a precizat că s-a pus în aplicare imediat operaţiunea de căutare-salvare. La aceasta iau parte un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17:45 echipele de căutare-salvare au localizat din aer "epava" elicopterului israelian care a fost dat dispărut, în zona Fundata-Zărneşti din judeţul Braşov.

"Mă aflam în Poiana Ţapului, în parc, unde zburau trei elicoptere, ultimul dintre ele s-a dus înspre Leaota, munţii Bucegi. Al treilea s-a lăsat brusc şi a ieşit fum din el. Ne-am tot uitat după el şi nu l-am mai văzut. Era ora 15.30 când s-a întâmplat incidentul", a declarat Cristi Vlad, un martor al accidentului.

Elicopterul CH 53 este un aparat de zbor israelian, de transport, care participa, la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010. Exerciţiul se desfăşoară în perioada 18-29 iulie la aerodromul Boboc şi aare ca obiect executarea de misiuni de căutare, salvare şi evacuare medicală.

Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a produs accidentul. Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a dispus formarea şi trimiterea la faţa locului a unei echipe care să cerceteze cauzele producerii acestui accident, şi a cerut sesizarea parchetului General în acest caz.

Săptămâna trecută un elicopter israelian CH 53 care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010, a aterizat de urgenţă în zona localităţii Priboiu, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Imagini cu elicopterul israelian, filmate puţin înaintea accidentului

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: elicopter prabusit
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close