Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre liderii organizaţiei Camorra a fost prins în România

Unul dintre liderii organizaţiei Camorra a fost prins în România

Unul dintre liderii organizaţiei Camorra a fost prins în România
Sursa foto: Foto: pakistantoday.com.pk
17 Mai 2014   •   10:25
Un italian de 65 de ani, considerat unul dintre liderii organizaţiei Camorra, a fost prins de poliţiştii români în localitatea Frumuşani din judeţul Călăraşi. Bărbatul se afla lista celor mai periculoşi infractori. 
 
Potrivit presei italiene, Cesarano era dat în urmărire internaţională pentru escrocherie şi fraude. 
 
Poliţiştii din Ilfov l-au prins pe bărbat cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia. 
 
Liderul Camorra urmează să fie prezentat Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare în vederea extrădării.

Camorra este cea mai veche organizatie criminala din Italia si, potrivit presei italiene, cifra ei de afaceri este evaluata la peste 30 de miliarde de euro. Toate reglarile de conturi se fac cu pretul sangelui, vendeta fiind o regula de aur.
 
Camorra este prezenta in toate sectoarele economiei regionale napoletane unde clanurile gestioneaza diversele traficuri, prostitutia si extorsiunea de fonduri.
 
Potrivit autorului celebrei carti "Gomorra", Roberto Saviano, Camorra a asasinat peste 3.600 de persoane din 1979. Adica a "ucis mai mult decat oricare alta organizatie, a facut mai multe victime decat ETA si IRA reunite, mai multe decat mafia rusa, familiile albaneze, Brigazile Rosii si decat toate atentatele comise in Italia in perioada anilor de plumb".
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close