Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul bulgar, la Palatul Cotroceni

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul bulgar, la Palatul Cotroceni

UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul bulgar, la Palatul Cotroceni
Sursa foto: Foto: VideoNews
de O.P.    |    20 Feb 2015   •   10:45
UPDATE. Preşedintele Klaus Iohannis a primit vineri, la Palatul Cotroceni, prima vizită a unui şef de stat de la preluarea mandatului de preşedinte. 
 
La ora 10.30, a început vizita oficială în România a Președintelui Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev, prin ceremonia primirii oficiale.
 
Cei doi şefi de stat poartă discuţii tête-à-tête în Salonul Muntenesc. Ulterior, în Salonul Ambasadorilor au loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale. 
 
La finalul discuţiilor, la ora 11.45, cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună. Întâlnirea oficială se încheie după ora 12.00, în Salonul Florilor, cu un dejun oficial oferit de preşedintele României în onoarea preşedintelui Republicii Bulgaria.

---

Klaus Iohannis, îl primeşte astăzi în vizită oficială pe preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev. Acesta este primul şef de stat care vizitează România după depunerea jurământului ca preşedinte de către Klaus Iohannis. 


Discuţiile se vor concentra pe o mai mare conectivitate în domeniul energetic şi al transporturilor în sud-estul Europei. Cei doi vor vorbi şi despre oportunităţile de promovare a comerţului, cooperarea în domeniul economic şi al investiţiilor între Bulgaria şi România şi parteneriatul celor două ţări în Uniunea Europeană şi în regiune.

După întâlnirea de la Cotroceni, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, se va întâlni pe rând cu şeful Senatului, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, iar la finalul vizitei cu premierul Victor Ponta.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close