Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta a participat la inaugurarea unei noi fabrici a Honeywell Transportation Systems la Prahova

Victor Ponta a participat la inaugurarea unei noi fabrici a Honeywell Transportation Systems la Prahova

Victor Ponta a participat la inaugurarea unei noi fabrici a Honeywell Transportation Systems la Prahova
08 Oct 2013   •   14:09

Premierul Victor Ponta a participat, marţi, la inaugurarea unei noi fabrici a Honeywell Transportation Systems la Prahova. Acesta a declarat că "România vrea să păstreze o predictibilitate şi o stabilitate economiceă şi fiscală", dar şi că şi-ar dori ca firmele mari să investească şi în cercetare, nu numai în producţie

Fabrica Honeywell Friction Materials, care produce plăcuţe de frână pentru autovehicule, este amplasată într-un parc industrial privat, situat la câţiva kilometri distanţă de Ploieşti şi a fost pusă în funcţiune în urmă cu aproape un an, în noiembrie 2012, însă a fost inaugurată marţi.
   
Potrivit lui Rainer Bostel, preşedinte al Diviziei Friction Materials din cadrul Honeywell, investiţia totală în fabrica din Ploieşti va fi de 57 de milioane de euro, sumă care va fi alocată până în anul 2015 şi din care 16 milioane de euro reprezintă ajutor guvernamental din partea autorităţilor române. Ajutorul guvernamental, acordat în anul 2011, a fost primit doar parţial, întrucât este primit în tranşe, pe măsură ce se fac investiţiile, au precizat reprezentanţii companiei americane.
   
Aceştia au explicat că nu au inaugurat oficial fabrica în noiembrie anul trecut, atunci când a început producţia, pentru că şi-au dorit să arate oamenilor o fabrică aflată în funcţiune.

Până acum, fabrica de lângă Ploieşti a produs peste două milioane de plăcuţe de frână, cea mai mare parte din producţie fiind destinată exportului în Europa, China, Mexic, iar restul mergând pe piaţa românească.
   
La inaugurarea de marţi a fost prezent şi premierul Victor Ponta, alături de reprezentanţii companiei americane şi de autorităţi locale. În discursul său, Ponta a spus că şi-ar dori ca firmele mari precum Honeywell să investească în România nu doar în producţie, ci şi în cercetare.
   
Premierul a declarat că primul contact al companiei Honeywell cu autorităţile române a fost în urmă cu mulţi ani, în perioada în care senatorul Mircea Geoană, prezent şi el la inaugurare, era ambasador al României în Statele Unite ale Americii.
   
Victor Ponta a spus că prezenţa unei companii ca Honeywell în România este "un semn de încredere" faţă de România şi "o onoare" pentru autorităţile române. El a mai spus că cifra de afaceri a companiei Honeywell la nivel global "este aproape cât bugetul României". "Din păcate. Poate bugetul va fi mai mare", a adăugat premierul.

Prim-ministrul a mai afirmat că "România are în plan să păstreze o predictibilitate şi o stabilitate a condiţiilor economice şi fiscale" şi că măsurile pe care autorităţile române le-au luat sau le vor lua vor încuraja investiţiile în domeniul cercetării şi inovaţiei.
   
La finalul discursului, premierul a refuzat să facă în faţa jurnaliştilor comentarii pe teme politice, spunând că "scandalul este la Bucureşti".
   
"Nu vreţi să facem politică şi scandal pe Dâmboviţa. Aici suntem în Prahova, aici oamenii muncesc", le-a spus Ponta ziariştilor care l-au întrebat cum comentează faptul că Varujan Vosganian a demisionat din funcţia de ministru, iar vicepremierul Liviu Dragnea a ales să rămână în funcţie.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta prahova
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close