Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Adversarele României la Campionatul European de volei din 2015

Adversarele României la Campionatul European de volei din 2015

Adversarele României la Campionatul European de volei din 2015
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2013   •   13:54
Naţionalele de volei ale României, feminină şi masculină, şi-au aflat adversarele din preliminariile Campionatului European din 2015, la tragerea la sorţi de sâmbătă, de la Luxemburg, când au fost decise şi grupele CE under 19 feminin, respectiv CE under 20 masculin, din 2014, conform Mediafax.
La senioare, România va intra în turul doi al preliminariilor CE din 2015, meciurile fiind programate în intervalul 22-25 mai, respectiv 29 mai-1 iunie 2014.
Tricolorele au fost repartizate în grupa F, cu Slovacia, Austria şi echipa de pe locul secund în grupa 2 din primul tur al preliminariilor. 
Prima clasată din fiecare din cele şase grupe din turul secund se va califica la turneul final al CE, iar a doua clasată din fiecare grupă va evolua în turul trei preliminar. 
Turneul final din 2015 va fi organizat de Belgia şi Olanda, care sunt calificate direct în calitate de gazde, alături de Rusia, Germania, Serbia, Croaţia şi Italia, care au avut cea mai bună clasare la ediţia precedentă. 
La seniori, echipa României a fost repartizată în grupa E, cu Olanda, Croaţia şi Muntenegru, meciurile fiind programate la aceleaşi date ca şi la feminin.
Prima clasată din fiecare din cele şase grupe se va califica la turneul final al CE, iar a doua clasată din fiecare grupă va evolua în turul trei preliminar. 
Turneul final din 2015 va fi organizat de Italia şi Bulgaria, care sunt calificate direct, alături de Rusia, Serbia, Franţa, Germania şi Belgia. 
Tot sâmbătă au fost decise şi grupele CE under 19 la feminin şi CE under 20 la masculin, ediţia din 2014. 
Echipa feminină a României va evolua în grupa G, cu Cehia, Olanda şi Muntenegru, în turul doi preliminar (între 24-27 aprilie 2014), iar reprezentativa masculină va juca în grupa C, tot în turul secund şi la aceleaşi date, cu Spania, Danemarca şi o formaţie care va veni din turul I. 
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close