Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Surpriză uriaşă la CM de Atletism: Usain Bolt a greşit startul la 100 de metri şi a fost descalificat

Surpriză uriaşă la CM de Atletism: Usain Bolt a greşit startul la 100 de metri şi a fost descalificat

Surpriză uriaşă la CM de Atletism: Usain Bolt a greşit startul la 100 de metri şi a fost descalificat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    28 Aug 2011   •   15:07

Mult aşteptata finală masculină a probei de 100 de metri de la Campionatele Mondiale de Atletism s-a încheiat cu o uriaşă surpriză. Triplul campion mondial şi deţinătorul titlului olimpic, jamaicanul Usain Bolt, a greşit startul şi a fost descalificat.

 
În aceste condiţii, noul campion mondial este conaţionalul lui Bolt, Yohan Blake, care a fost cronometrat în 9,92 secunde. De altfel, atletul de 22 de ani a fost singurul care a coborât sub 10 secunde în finală, el fiind urmat de americanul Walter Dix (10,08) şi de câştigătorul din 2003, Kim Collins (St. Kitts&Nevis), care a obţinut un timp de 10,09 secunde.
 
Campionul european, francezul Christophe Lemaitre, a încheiat cursa pe poziţia a patra.
 
Usain Bolt nu a fost singurul nume important care a fost descalificat din cauza unui start furat. În semifinale, britanicul Dwight Chambers a făcut aceeaşi greşeală şi a ratat ocazia de a se califica în a cincea finală mondială din ultimii 11 ani. 
 
În proba masculină de 20 de kilometri marş, rusul Valeriy Borchin şi-a păstrat titlul mondial cucerit în 2009 la Berlin, trecând primul linia de sosire după o oră, 19 minute şi 56 de secunde. Campionul olimpic a fost urmat de compatriotul său Vladimir Kanaykin (1:20:27) şi de columbianul Luis Fernando Lopez (1:20:38). Marea surpriză a reprezentat-o clasarea în afara podiumului a chinezului Wang Zhen, deţinătorul celui mai bun rezultat al sezonului, care nu a reuşit să se claseze decât pe locul 4.
 
În seriile probei de 400 de metri, sud-africanul Oscar Pistorius, primul sportiv cu handicap care participă la o ediţie a Campionatelor Mondiale, a reuşit să obţină calificarea în semifinalele de luni, clasându-se pe locul 3 în cursa în care a luat startul. Atletul de 24 de ani, care are ambele picioare amputate şi aleargă cu proteze din oţel, a fost cronometrat în 45 de secunde şi 39 de sutimi.
 
Niciodată nu a fost nevoie să muncesc mai mult. Cursa a fost mai rapidă decât m-aş fi aşteptat, dar m-am simţit bine”, a declarat Pistorius.

 

×
Subiecte în articol: Usain Bolt Oscar Pistorius
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close