Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială din Brazilia

Cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială din Brazilia

Cele mai frumoase goluri de la Cupa Mondială din Brazilia
de M.T.    |    15 Iul 2014   •   11:26

Cupa Mondială din Brazilia, care s-a încheiat cu victoria Germaniei, a egalat recordul de goluri marcate la o ediţie, 171, stabilit în Franţa, în 1998.

Cifrele confirmă că am asistat la unul dintre cele mai spectaculoase turnee din istorie, iar la acest lucru a contribuit şi frumuseţea golurilor marcate în Brazilia.

Site-ul FIFA a nominalizat 15 goluri şi şi-a invitat cititorii să-l voteze pe cel mai frumos dintre ele, însă, până vom avea rezultatele finale, Antena 3 vă propune un Top 3 al reuşitelor de la Cupa Mondială din această vară.

Locul 3: Robin van Persie (Olanda) vs. Spania

A fost începutul sfârşitului pentru campioana mondială din 2010. Spania conducea cu 1-0 şi părea că va intra cu acest avantaj la pauza meciului cu Olanda. A venit însă golul lui van Persie, o lovitură cu capul din plonjon, peste un Iker Casillas rămas fără replică, iar echipa lui Louis Van Gaal s-a dezlănuţuit în repriza a doua, impunându-se în cele din urmă cu 5-1.

Locul 2: Tim Cahill (Australia) vs. Olanda

De această dată, olandezii au fost la "primire". Cahill a egalat pentru Australia cu o execuţie a la Van Basten, în finala Europeanului din 1988, deşi fotbalistul de 34 de ani nu se afla într-un unghi la fel de închis. Însă execuţia sa a fost extrem de dificilă şi rămâne una memorabilă, în ciuda faptului că Olanda a câştigat meciul cu 3-2.

Locul 1: James Rodriguez (Columbia) vs. Uruguay

Decarul columbian a cucerit titlul de golgheter al Cupei Mondiale, primul fotbalist din ţara sa care reuşeşte o astfel de performanţă, dar momentul său de glorie l-a reprezentat meciul din optimile de finală cu Uruguay. Columbia s-a impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de jucătorul de 23 de ani al lui AS Monaco. Cel prin care a deschis scorul a fost extradordinar: preluare pe piept cu spatele la poartă şi şut din voleu de la 25 de metri. Goalkeeperul uruguayan Fernando Muslera nu a avut nicio şansă.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close