Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Ştefan Radu, greşeală decisivă pentru Lazio. Basel a produs surpriza la Londra

Europa League: Ştefan Radu, greşeală decisivă pentru Lazio. Basel a produs surpriza la Londra

Europa League: Ştefan Radu, greşeală decisivă pentru Lazio. Basel a produs surpriza la Londra
de M.T.    |    05 Apr 2013   •   11:04

Ştefan Radu a fost integralist şi căpitan la Lazio, în meciul cu Fenerbahce din turul sferturilor de finală ale Europa League, disputat la Istanbul, dar fundaşul român a produs penaltyul din care gazdele au deschis scorul în victoria cu 2-0.

Fostul dinamovist a atins neintenţionat mingea cu mâna în propriul careu, în minutul 78, într-un moment în care italienii evoluau în inferioritate numerică, Onazi fiind eliminat în debutul părţii secunde, iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri pentru Fener.

Webo a executat impecabil şi a marcat primul gol al partidei de pe Sukru Saracoglu, rezultatul final fiind stabilit în primul minut al prelungirilor de Kuyt, care a înscris din apropiere, după o respingere greşită a portarului Marchetti.

Sarcina lui Lazio de a întoarce scorul în manşa a doua este cu atât mai dificilă cu cât formaţia din capitala Italiei va juca fără spectatori, în urma suspendării dictate de UEFA din cauza manifestărilor fanilor.

Surpriza serii a fost produsă de FC Basel, care a obţinut un rezultat de egalitate, scor 2-2, la Londra, în faţa lui Tottenham, considerată una dintre favoritele la cucerirea trofeului.

Elveţienii au condus cu 2-0, după golurile marcate de Stocker şi Fabian Frei, gazdele reducând din avantaj înainte de pauză, prin Adebayor, pentru ca Sigurdsson să completeze revenirea echipe lui Andre Villas Boas în debutul părţii secunde.

Mult mai bine s-a descurcat cealaltă formaţie londoneză rămasă în competiţiei, Chelsea, care a trecut de Rubin Kazan cu 3-1, pe teren propriu. Fernando Torres a fost eroul întâlnirii, reuşind o dublă, iar Moses şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor pentru echipa care a eliminat-o pe Steaua, golul de onoare al ruşilor aparţinându-i lui Natcho, care a transformat un penalty.

În cel de-al patrulea meci din sferturile de finală ale Europa League, la Lisabona, Benfica a revenit după ce a fost condusă de Newcastle şi s-a impus cu 3-1. Avantajul iniţial al oaspeţilor, adus de Cisse, a fost anulat de reuşitele lui Rodrigo, Lima şi Cardozo, din penalty.


×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close