Antena 3 CNN Sport Jocurile Europene de la Baku. Echipa Olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi

Jocurile Europene de la Baku. Echipa Olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi

Jocurile Europene de la Baku. Echipa Olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi
Sursa foto: Foto: Federatia Romana de Ciclism
de S.T.    |    08 Iun 2015   •   15:21
Echipa olimpică a României care va participa la Jocurile Europene găzduite în premieră de Baku, în perioada 12-28 iunie, a fost prezentată oficial, luni, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, a arătat: ''Am asigurat condiții de infrastructură pentru pregătire. Mulțumesc mult sportivilor pentru efort și le doresc mult succes la Baku. Vreau să felicit sportivii pentru că au ajuns aici. Este rodul talentului lor și al determinării lor. La final o să ne sărbătorim eroii și medaliile obținute la competiție, dar și spiritul de fair play''.

Campionul olimpic Alin Moldoveanu a fost prezentat ca portdrapelul României la Jocurile Europene de la Baku, ediția 2015. Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur României la Jocurile Olimpice de la Londra, ediția 2012, la tir, în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, scrie Agerpres.

Gabriel Oprea, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a menționat: ''În cadrul delegației țării noastre sunt 28 de sportivi de la Dinamo, club care aparține de Ministerul Afacerilor Interne. Portdrapelul României la Jocurile Europene de la Baku, ediția 2015 este campionul olimpic, dinamovistul Alin Moldoveanu. Am făcut și eu ceva sport de performanță și știu care sunt exigențele acestui domeniu. Vă transmit din partea Guvernului, a premierului Victor Ponta, care va participa la festivitatea de deschidere de la Baku, mult succes în competiții''.

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat, la rândul său: ''Aduc salutul președintelui României, precum și urări de succes în competiție. Mandatul președintelui Iohannis se referă și la susținerea sportului de înaltă performanță. Președintele vă promite că va ține pumnii strânși pentru dumneavoastră. Să mergeți cu capul sus la Baku și să câștigați cât mai multe medalii pentru România''.

Antrenorul coordonator al lotului masculin de gimnastică artistică, Ioan Suciu, a depus jurământul pentru antrenorii specialiștii și oficiali care pleacă la Baku, iar canoistul Victor Mihalachi a depus jurământul sportivilor. Cel mai important contingent al lotului României va pleca marți spre capitala Azerbaidjanului.

La prima ediție a jocurilor se vor atribui 253 de medalii, în 12 sporturi obține calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2016. Jocurile au două mascote, o gazelă și o rodie, iar întrecerile vor avea loc în 18 locații diferite.

Preotul Mihai Aurel, vicar eparhial la Episcopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit în debutul evenimentului cuvântul de binecuvântare și rugăciunea Tatăl Nostru. La finalul ceremoniei, toți cei prezenți au făcut o fotografie de grup.

România va fi reprezentată de 147 de sportivi la Jocurile Europene de la Baku, 83 de băieți și 64 de fete
, care se vor întrece la 22 de sporturi și discipline sportive.

×
Subiecte în articol: Jocurile Europene România
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close