Antena 3 CNN Life Știinţă Mai sunt PATRU ZILE până când cerul va aduce dezastrul îmbrăcat în splendoare. Efectele catastrofale ale fenomenului

Mai sunt PATRU ZILE până când cerul va aduce dezastrul îmbrăcat în splendoare. Efectele catastrofale ale fenomenului

Mai sunt PATRU ZILE până când cerul va aduce dezastrul îmbrăcat în splendoare. Efectele catastrofale ale fenomenului
Sursa foto: Foto: gawker.com
de O.P.    |    02 Mai 2012   •   12:48

Astronomii sunt cu ochii pe ceruri, pentru că un fenomen de o frumuseţe copleşitoare se va întâmpla în mai puţin de o săptămână. Luna se va afla la cea mai mică distanţă de planeta noastră, însă acest lucru poate aduce dezastre naturale fără precedent.

Astfel, duminică, pe data de 6 mai, va fi Lună plină, astrul putând fi observat mult mai clar, mai ales că va străluci cu 16% mai mult decât în mod normal. În luna noiembrie, pe 28, Luna va fi în cel mai îndepărtat punct faţă de Terra, astfel, dacă va putea fi observată cu ochiul liber, va părea foarte întunecată şi mică.

Deşi astronomii ne liniştesc, spunând că nu se va ântâmpla nimic ieşit din comun pe data de 6 mai, istoria îi contrazice. De acest eveniment astronomic au fost legate sute de dezastre naturale care au lovit Pământul.

În special cutremurele; jurnaliştii de la Daily Mail aducând în discuţie cutremurul teribil din Japonia, care a fost urmat de tsunami. Aceste catastrofe naturale s-au petrecut aproape de perioada perigeului Lunii.

Anul trecut luna s-a apropiat cel mai mult de Terra pe data de 19 martie, la numai 8 zile de când s-a produs cutremurul devastator din Japonia.


×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close