Antena 3 CNN Economic Companii Airbus şi Boeing vor să îşi împrumute clienţii pentru a le putea cumpăra avioanele

Airbus şi Boeing vor să îşi împrumute clienţii pentru a le putea cumpăra avioanele

Airbus şi  Boeing vor să îşi împrumute clienţii pentru a le putea cumpăra avioanele
15 Dec 2008   •   04:49

Boeing şi Airbus se pregătesc să pompeze miliarde de dolari în piaţa aviatică mondială sub formă de împrumuturi pentru transportatori în 2009 pentru a încerca să evite ceea ce se alteaptă a fi un an extrem de dificil pentru producătorii de aeronave.
Într-un interviu pentru The Times, Giovanni Bisignani, şeful ?International Air Transport Association? (IATA), declara că producătorii de avioane deja pregătesc pachete financiare ca anticipare a unei cădere prevăzute în comenzile şi livrările de aeronave. Surse din cadrul industriei au confimat de asemenea că cei doi mari producători îşi fac curaj să încerce să salveze clienţii lor de la a simţi şocul unei prăbuşiri a comenzilor. În veme ce transportatorii sunt forţaţi să reducă capacitatea şi să reducă costurile, trebui şi să facă faţă retragerii liniilor de finanţare a creditorilor pe fondul crizei bancare.
Iata, ai cărui membri reprezintă 93% din traficul internaţional aerian, a avetizat că industria aviatică înfruntă cea mai mare criză de veniturii de la sfârşitul celui De-al Doilea Război Mondial şi doar transprtatorii americani, care au redus primii capacitatea, înaintea tuturor vor face profit în 2009 .
Bisignani a avertizat că deja industria aviatică are o datorie combinată de 190 miliarde dolari- ?în aceste condiţii, nu va fi uşor să finanţeze nevoia de a cumpăra noi avioane. Va fi foarte, foarte greu pentru aceşti jucători mari?.
Chris Tarry, consulatat în domeniu, arăta că Airbus şi Boeing au fiecare comenzi de 800-900 avioane, din care mulţi transportatori nu îşi vor putea permite să îşi ridice comanda.
Predicţiile sumbre vin în aceeaşi săptămână cu anunţul făcut de Administraţia Civilă Aeronautică a Chinei. Aceasta a cerut transportatorilor săi fie să anuleze, fie să reprogrameze un număr dn comenzile pe care trebuie să le ridice în 2009. Transportatorii chinezi au sute de avioane comandate la Airbus şi Boeing, şi ambii producători îşi puneau mari speranţe în această ţară, sperând că aceasta va face achiziţii mai mari decât orice altă regiune în 20 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close