Antena 3 CNN Economic Companii Compania Kraft Foods îşi închide fabrica de la Braşov. 440 de oameni vor fi disponibilizaţi

Compania Kraft Foods îşi închide fabrica de la Braşov. 440 de oameni vor fi disponibilizaţi

Compania Kraft Foods îşi închide fabrica de la Braşov. 440 de oameni vor fi disponibilizaţi
12 Noi 2008   •   11:45

440 de oameni care lucrează în acest moment la fabrica Kraft Foods din Braşov vor fi disponibilizaţi până la finalul lui 2009. Producătorul de dulciuri părăseşte România pentru Bulgaria, dar spune că această relocare nu are legătură cu criza financiară. Kraft Foods doreşte să se dezvolte, iar România nu mai asigură condiţiile necesare pentru ca acest lucru să se întrâmple. După diferite studii de piaţă, cei de la Kraft Foods au decis să renunţe la fabrica de la Braşov. Pierderea e cu atât mai amre cu cât compania aducea un aport important municipalităţii Braşov, prin taxele şi impozitele pe care le plătea.
Fabrica ce produce şi ciocolata Poiana din România s-a deschis în 1995 şi se va închide după 13 ani de activitate. Compania spune că îşi va extinde activitatea şi în alte ţări în afară de Bulgaria, dar nu a precizat care vor fi acestea.
Alte companii a căror situaţia a angajaţilor este nesigură sunt Dacia, Sidex, Siderurgica Hunedoara, CS Reşiţa. Problema este mult mai gravă pentru că în spatele acestor coloşi industriali sunt alte câteva mii de întreprinderi mai mici care au de suferit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: disponibilizari
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close