Antena 3 CNN Actualitate Cazul Anamaria Strauss. Firma de asigurări refuză să plătească daune familiei studentei omorâte pe trecerea de pietoni

Cazul Anamaria Strauss. Firma de asigurări refuză să plătească daune familiei studentei omorâte pe trecerea de pietoni

Cazul Anamaria Strauss. Firma de asigurări refuză să plătească daune familiei studentei omorâte pe trecerea de pietoni
Sursa foto: anamaria strauss
12 Noi 2009   •   20:28

Firma la care Anamaria Straus avea poliţă RCA, în momentul în care a ucis-o pe trecerea de pietoni pe Tatiana Duplei, nu vrea să plătească daunele impuse de judecătorie. Cele materiale nu sunt susţinute de chitanţe de la înmormântare, iar cele morale sunt exagerate, spun asiguratorii.

210.000 de euro. Sunt banii pe care familia Tatianei Duplei ar trebui să-i primească. Aşa a hotărât Judecătoria Sectorului 1 pe 30 iunie anul acesta. 10.000 de euro daune materiale, 150.000 de euro ar trebui să primească părinţii fetei, iar sora Tatianei, Ludmila, 50.000 de euro.

Cine va da aceşti bani? În solidar, asiguratorul cu inculpata. În mod normal trebuie să plătească asiguratorul, în baza poliţiei RCA. Asiguratorul a făcut însă apel, ca să fie micşoreze suma.

"În mod greşit instanţa de fond a obligat asiguratorul la plata sumei de 10.000 de Euro daune materiale, deşi părţile civile nu au depus niciun înscris care să facă dovada acestei sume? spun cei de la firma de asigurări.

Cât despre daunele morale acordate de instanţă, societatea de asigurări consideră că ele "nu trebuie să constituie o îmbogăţire fără just temei"

Potrivit instanţei, Anamaria Straus este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare şi la o perioadă de încercare de 5 ani.

Pe 27 martie anul trecut, Anamaria Straus a lovit-o mortal pe Tatiana Duplei, chiar pe trecerea de pietoni.

Observator

×
Subiecte în articol: trecere de pietoni
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close